Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ítéletidő tombol jelenleg is az ország nagy részén.

Kiöntött a Torna-patak Városlődön is, ahol a szűnni nem akaró esőzések miatt házakat öntött már el a víz. A házi szivattyúk folyamatosan dolgoznak a pincékben. 

Képek: Ítéletidő. Áradnak folyóvizeink

Helyzetjelentés Devecserből - Az ítéletidő eredménye elérte Devecsert is

Adjon az Isten!

A napok óta tartó ítélet idő eredménye sajnos elérte Devecsert is. Évek óta nem volt példa arra, hogy  a Torna-patak kiöntött volna, de most ez a veszély fenyegette városunkat.Mivel a patak a város alsó felén folyik keresztül, csak néhány utcát fenyegetett az árvíz.A városban több helyszínen maroknyi lelkes csapatok verődtek össze és építették a gátat.Én este kaptam egy telefont, hogy baj van és menni kéne segíteni.Jutkával negyed órán belül ott voltunk, majd utánunk érkezett Németh Szabolcs tag társunk öccsével Robival.Minden helyszínen talán 25-30 ember dolgozott, az irányítást a közszolgáltató kht. néhány vezetője és dolgozója végezte, na meg két önkormányzati képviselő (nekik nem jutott lapát:) ).A munka során megjelent a polgármester is, aki aztán elég hamar távozott.Nekem kicsit furcsa érzés volt, hogy legtöbb ember aki dolgozott, még csak nem is a környéken lakik, hanem a város túlsó felén.Volt olyan az utcában lakó ember, aki még az orrát sem dugta ki, vagy csak azt kérdezte meg, hogy hogy állunk, és hazament.de volt olyan is ,aki kávéval és üdítővel kínált minket.Viszont, ami számomra ugyan nem meglepő, a munkában részt vett néhány cigány fiatalember, akiket régóta ismerek.A dologhoz hozzá tartozik, hogy az ő házukat nem fenyegette az áradás.Ők ma éjjel jelesre vizsgáztak emberségből!!!
Minden esetre én köszönöm mindenkinek aki ott volt, és áldjon meg az Isten mindenkit, aki csak egy kicsit is segített.

Szebb jövőt és jó éjt mindenkinek!!!
--
Somlai Attila

Az országban és környékünkön is sok helyen segít a tűzoltóság. Nem úgy, mint Gyöngyös-Hatvan térségében, ahol sem a rendőrök, sem pedig a tűzoltók nem hajlandóak megfogni egyetlen egy homokzsákot sem... Ott 250 gárdista és 200 jobbikos dolgozik a gátakon.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.